Változás a Google keresőjében

Mobil- és tabletbarát az Ön weboldala?

Az internetet sokszor nem csak böngészésre, hírek olvasására, közösségi oldalak látogatására használjuk, hanem gyakran célirányosan keresünk valamilyen információt a neten.

Változás a Google keresőjében

Kérdésünkre a választ úgy találjuk meg, hogy ha azzal kapcsolatban, amit keresünk, beírunk egy-két kulcsszót a böngészőnk kereső sávjába. Ez lehet egyetlen szóból álló kifejezés vagy többszavas szókapcsolat. Minél kevesebb szót írunk be annál több „találatunk" lesz. De annál pontatlanabb is a keresés. Ezek közül a „találatok" közül kiválaszthatjuk azt a bejegyzést, ami vélhetőleg megadja a kérdésünkre a választ.

Az interneten több böngésző és keresőprogram van. Legelterjedtebb manapság a Google.

Segítségével a legtöbb kérdésünkre pár szó beütésével megtalálhatjuk a választ. A Google egy felhasználóbarát keresőprogram.

Ahhoz, hogy könnyen, hamar „ránk" találjanak a Google-ben sok mindenre szükség van. Azt szeretnénk, hogy a mi weboldalunkat, leírásunkat, hirdetésünket találják meg az elsők között a Google-ben? Ehhez weblapunknak, hirdetésünknek, bejegyzésünknek rengeteg követelménynek kell megfelelni. Ahogy változnak a felhasználói igények, a modern kor hatására, úgy változnak az ezzel kapcsolatos követelmények is.

Gondolok itt konkrétan arra, hogy manapság egyre gyorsabban váltja fel az asztali számítógép felhasználókat a mobilokat és táblagépeket használók köre. Ezeken az eszközökön egyre többen interneteznek. Az ok egyszerű és érthető: a mobilitás. Ezeken a „kütyükön" nem mindegyik weboldal, hirdetés, bejegyzés jelenik meg jól, attól függően milyen operációs rendszer van feltelepítve rájuk.

Ezért 2015.április 21-től újra változtatott a keresési rendszerén a Google.

A Google válogat és rangsorol. Mi alapján? Ez fontos kérdés, hisz így találják meg leggyorsabban a mi hirdetésünket, a mi általunk kívánt keresőszavakra, így versenyelőnyt szerzünk a konkurenciával szemben. Korábban a rangsorolás az alapján történt, hogy bizonyos kereső szavakra az adott hirdetés, bejegyzés, weboldal milyen mértékben releváns, hogy a hirdetés, weboldal tartalma , kinézete milyen. Mivel a Google felhasználóbarát kereső ezért halad a korral és arra törekszik, hogy a Google felhasználók igényeit kielégítse és ezzel a Google felhasználók körét bővítse. Ezért hozta létre azt a változtatást, hogy azokat a weboldalakat, hirdetéseket, bejegyzéseket előre sorolja, melyek mobiltelefon és táblagépbarátok. Ezek az ún. reszponzív weboldalak.

Tehát ez azt jelenti, hogy soha nem lehetünk teljesen nyugodtak. A Google mérnökei folyamatosan fejlesztik a keresőmotort. Nem elég, hogy modernek vagyunk és sokat teszünk annak érdekében, hogy saját vállalkozásunkat fellendítsük vagy szinten tartsuk. Szükséges megfelelnünk a modern kor által támasztott felhasználási igényeknek, követelményeknek. Nem elég, hogy van weboldalunk és ezzel népszerűsítjük vállalkozásunkat, tevékenységünket, szolgáltatásunkat az interneten. Szükséges, hogy frissítsük, újítsuk ezeket a weboldalakat, annak érdekében, hogy az ilyesfajta változtatásokkal is megtegyünk mindent azért, hogy ne merüljünk el a Google süllyesztőjében.

close
Tájékoztatás kérés

Tisztelt Érdeklődő!

Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy az ALTAweb szolgáltatása iránt érdeklődik!
Kérjük adja meg alábbi adatait: