A legújabb weboldalkészítési trendek

Legyen Önnek is trendi weboldala

Kiváncsi arra, hogy merre tart, hová fejlődik 2015-ben a weboldalkészítés, webdizájn? Vizsgáljuk meg milyen trendek várhatóak a következő években a weboldal készítésben.

A legújabb weboldalkészítési trendek

Nem titok, hogy a trendek jönnek és mennek, néhány dolog tovább maradt, mint kellett volna pl. flash, de szükségszerű az állandó fejlődés és változás. Trendek születnek, változnak és gyakran jönnek új trendek. Tehát, egy webdesignernek, amikor alkalmazza trendeket a különböző projekteknél állandó kihívást jelent, az hogy hogyan lehet ezekre a trendekre építeni és azokat alkalmazni.

A változás az egyik évről a másikra nem mindig jelentős. Ebben az esetben már valószínűleg ismerjük az adott trendet. Így várható, hogy az adott újdonság alkalmazása növekedni fog, a jövő évben.

Az interaktív, felhasználó által testreszabható webdizájn

Úgy vélem, ha egy pillanatra megállunk és megvizsgáljuk webdesign fejlődését - nem csak azért mert  előre akarunk menni, hanem azért, mert be fog következni, mi várható. Én azonban nem hiszem, hogy ez meg fog történni már 2012-ben. Még mindig túl új a koncepció, és sok webes tervező egyáltalán nem ismeri.

A folyamatos bevezetése és elfogadása inkább mobil eszközökön várható, ami be fog következni 2012-ben az interaktív honlap. Webes tervezők és fejlesztők el fognak mozdulni változó szélességű elrendezés helyett fix szélességű felé, és a felhasználói berendezés fogja meghatározni, hogy melyik stíluslapot kell betölteni - így a weboldal könnyedén megtekinthető különböző képernyő méretben és eszközön.

Rögzített pozíciójú navigáció

Mindannyian befut ez a technika egy bizonyos ponton, főleg a személyes honlapok, illetve az egyedi blogok. Láttam egy nagy visszaesés e tendencia 2010-2011 folyamán, de újjáéledt már megjelent az elmúlt néhány hónapban.

Ha a weboldal nem sok főmenüben, akkor már csak be kell, hogy néhány apró utalások. Akkor miért nem tartja ezeket a látható minden felhasználó minden alkalommal? Ez drámaian javítja webhelyének teljesítményét, és még akkor is beolvadnak a teljes oldal elrendezés könnyedén. A koncepció elképzelés az, hogy a navigációs panelen és a belső kapcsolatok / logo van a helyén, mint a látogatók lapozhat a tartalmat.

jQuery lehetővé tette, hogy a nagyon gyors prototípus ennek a hatásnak. És még nincs engedélyezve a JavaScript akkor lehet alkalmazni, valami puccos CSS kódot lemásolni a ragacsos nav hatást. A legtöbb statikus navigációs sáv 2011-ben követte a felhasználó mozgását körül oldalról oldalra. Mégis, az alábbi példa mutatja Simon Wuyts vette fix navigáció egy új szintre.

Sosem úgy tartani a weboldal tartalmához meghatározott egy slideshow-szerű panel egyszerű kijelzőn. Ez nem csak eltávolítani a gond a képernyő felbontását, de a navigációs rendszer könnyű dolgozni és hordozza keresztül szépen a mobil böngészők. Lehet, hogy komolyan fontolják meg ezt a technikát és az összes jelentős előnyökkel alatt 2012 helyszínrajzokat re-design.

Körök a dizájnban

Ez a tendencia ténylegesen érzékelhető web design egy kicsit, de még a közelmúltban elhunyt le lerombol egy pár évig. A web 2.0 boom tervezők összpontosítás desktop-alapú trendek, mint a vetett árnyékok és lekerekített sarkokkal. De CSS3 ez most könnyebb, mint valaha, hogy ezeket a díszes dobozban hatásokat.

Ezenkívül Ön tervezni körök és alakzatok nélkül semmilyen képet. Hatása ilyen funkciók okozott a tervezők, hogy nézd meg fényképeket egy másik fény teljesen. Folyamatosan nézd meg a portfóliókat, webes tervezők, és észrevette, hogy egy drámai növekedést kör alakú elemek. Ezek az archetípusok lehet állítani a navigációs link, lábléc ikonok, vagy akár megjelenítésére fontos portfólió működik, mint alább látható.

De a legszélsőségesebb példa nem mindig a legjobb. Kerek formák simák és ösztönözze szemkontaktust a látogatóktól. Ezekkel azonosítottam meghatározott területeken a design, mint a listák a hasznos források és oldalakat. Csak a forma maga kedves ahhoz, hogy esett a háttérben, és még mindig tart a kellemes hatást.

Nagyméretű vektoros grafikák

Az ostoba túlméretezett mascots akkor helyszíni egész weboldalakat kezdtek követelni a márka saját. Csak néhány évvel ezelőtt Nem találtunk nagyon illusztrálja munka köti web branding. De a minősége az egyéni tervező tehetsége sokat javult. És azt hiszem nincs jobb marketing brand, mint egy kedves vektor-alapú lény.
A sok arca tulajdonított Mozilla és a Firefox csak a jéghegy csúcsa. MailChimp egy másik jó példa, amely a mércét magasabb, mint valaha. A hírhedt postás majom szerepelt, egész a weboldalt, és szintén egész iOS és Android alkalmazások.
Emellett a kis üzletember megtalálhatók Egyéni Switch tényleg ragaszkodik a fejemben. Van egy rakás egyedülálló vektor dudes kell találni azok elrendezése. Ez a fajta gyakorlat igazítani egy teljesen új birodalma weboldal esztétika. És ha a 2011-es év megmutatta, hogy ez valami, hogy 2012 lesz a csordultig tele van ezekkel imádnivaló vektor logók!

Több oszlopos menük


Ellentétben az előző példához, vannak esetek, amikor egy weboldal áll túl sok link kezelni. Meglehetősen a standard típusú navigációs túlságosan piszkos és túlzsúfolt ha mozog linkeket az oldalsávon. De a felhasználói élmény vizsgálatok azt mutatják, nagyon jó eredményeket tartása központi vezető linkeket az oldal tetején.
Ez az új év tendenciák kínál a tervezők egy új esélyt újjáépítése. Ötletek gyakran annyira fekete-fehér, de van egy egész birodalma kreativitás váró kopogott be. Multi-oszlop elrendezés elegánsan ragyogó saját tekintetben. Könnyedén megjeleníteni számos linkeket a látogatók, és tartsa ebben a részben felszerelt egyértelműen körül a logót.
A legjobb módja annak, hogy tetszik ez a stílus gyakorlat. Meg néhány közelmúltban cikket a témában, hogy oktassák magadnak trendek webes navigációhoz. Tervezők lelkesen beugrott a vizsgálati arénába új ötletekkel minden évben. Világos, hogy a reform a standard navigáció egy nagy on mindenki lemez.

jQuery/CSS3/HTML5 animáció

Mindig ajánlott jQuery hatásokat is, ha alkalmazott kis részletekben. Web design magában kell foglalnia a teljes felhasználói élmény, valamint a divatos esztétika és a bónusz animációk. Szerencsére fejlődése a jQuery könyvtár, valamint a CSS3 előírások lehetővé teszik a néhány igazán kiemelkedő hatások jóval kevesebb sornyi kódot, mint valaha.

Mindössze csak az elmúlt évben már befut néhány oktatási útmutatók megtalálhatók szerte az interneten. jQuery a mestere frontend böngésző hatást, de sajnos nem dicsekedhet 100%-os jelentős támogatást. Így egy módszer, amire visszalép kötve CSS jelenti, hogy a website kompatibilis többnyire minden látogató, és még mindig, hogy különleges élmény. Csak azt tudom elképzelni, milyen a fejlesztők tervez új ötletek kiépítésére, ahogy közelebb kerülnek a 2012.

Hirdetések & Bannerek

Ez egy design elem, amely kezdtem észrevenni sokkal 2011-ben. Tervezők kezdett írni egyszerűsített útmutatók létrehozására oldal szalagok, transzparensek, könyvjelzők, vagy más típusú kijelző jelvények. Mivel a tömeges megjelenésének ingyenes információ látna tervezők megkezdték beugrott a trendeket is.
Meg lenne lepve, hogy hány honlapok közé tartoztak ezt a stílust a design mindössze 6 rövid hónap. Beta tesztelők gyakran használja ezeket a szalagokat minősítette aktuális verzióját a szoftver és a mobil alkalmazások. Emellett megtalálható bannerek köré ingyenes letöltések, vagy kiemelt cikkek blogok. Én összegyűjtött néhány kedvenc szalag PSD letöltés alatt, így ellenőrizni őket, és győződjön meg róla, hogy tartsa nyitva a szemed további freebies az elkövetkező hónapokban.

Egyéni betűtípusok

Az ingyenes online font könyvtár Typekit egy ingyenes próba minden érdeklődő webes tervezők. Ezzel az eszközzel beágyaz egy kis JavaScript, amely lehetővé teszi, hogy írjon az egyéni betűtípus a CSS stílusokat. 2011-ben ez a tendencia már felkapta a népszerűsége, különösen a WordPress tervezők próbálják tartani a blogok egyedi a többitől.

Typekit volt, azonban a hibás rendszer nagyon kevés támogatni akár csak néhány évvel ezelőtt. Most Google Web Fonts lett adva nekik a futni a pénzük, és úgy tűnik, sokkal népszerűbb, mint valaha! Egyszerűen megy keresztül a könyvtár támogatott betűtípusok és a Google kiírja a kódot kell tartalmaznia. Akkor egyszerűen csak hivatkozik az egyes betűtípus a nevét, amikor kijelentette CSS font-family tulajdonságok egy HTML elem.
Amit talál olyan izgalmas ez a tendencia, hogy a közelmúltban általa lőtt a mainstream. Úgy tűnik, most még a fejlesztők létre ingyenes plugin , hogy egyéni betűtípusokat csak, hogy sokkal egyszerűbb telepíteni. Nincs feltöltését szükséges betűkészlet, nincs stressz szó, és nagyon kevés baj. Bloggerek kell értesíti erről, és nézd meg néhány más betűtípus rendelkezésükre.

Infografikák

Ez a tendencia természetesen nem érinti az általános web design, hanem a felhasználói élmény és a tartalom bemutatása infographics már fújt a tető off new-age média. Soha információkat nyújtottak be ilyen könnyen fogyasztanak módon. Még ha alig érti a témát leginkább infographics adatokat, diagramokat és képeket támogatása annak érdekében, hogy egy 5 éves gyermek követheti végig.
Attól függően, hogy milyen típusú honlap megtalálhat ez a tendencia nem túl hasznos. Ez eltarthat egy kis gyakorlás, és töltött idő rabszolga el a Photoshop, hogy tökéletes ezen műalkotások. Mégis, ha a tehetség vagy a meghajtó tanítani magad mondom hajrá! Most jobban, mint valaha az internet vált a hely mindannyian összegyűjtése és megosszák az információkat. Infographics még gyorsabbá ezt a folyamatot a World Wide Web, mint egy bemutató médium.

Fókuszban az egyszerűség

Végső soron a cél minden website az, hogy a látogatók pont a B, amilyen gyorsan csak lehetséges. Egyszerű, intuitív interfész az utat a jövőnket. A csak az elmúlt 5 évben vettem észre a legtöbb népszerű design trendeket fakadó minimalizmus. Ez a gondolat nem alaptalan, hiszen a kevesebb számú oldalelemek hogy elvonja a látogatók természetesen tartani őket összpontosított a cél (ok).
Tudunk biztosítani sok példa van erre, és még oly sok területen fedezni. Az idei Május fedezte bírság galéria minimalista weboldalak amelyek jelentős példaként a tökéletesség. Attól függően, hogy milyen típusú honlap van, lehet, hogy túl sok szükség interface darabot, hogy koordinálja a leegyszerűsített felhang.
De ahhoz, hogy rendezni elrendezés egy tiszta telepítést nem igényel minimalizmus középpontjában az egészet. Töltsön el egy kis időt írásban és fogalmazási vázolta a navigációs, Oldal hierarchia, fejezetek, tartalmi terület stb találom, hogy egy kicsit előre tervezés lehet menni egy hosszú utat egyszerűsítése mindent.


Következtetés

Ezek a design trendeket csak néhány a néhány lépést tartani, ahogy haladunk előre a 2012. Az év megjósolhatatlan, és senki sem tudja biztosan megmondani, hogy mire számíthat. Azt hiszem, a tények nyilvánvaló, hogy az átlagos web designer már a tanulás sokkal gyorsabban az elmúlt években, mint valaha a történelemben. Mint ilyen tudnánk számíthat sok az innováció és az új szemantika bevezet minket egy aranykora a technológia és a tömeges internetes tudatosság.

close
Tájékoztatás kérés

Tisztelt Érdeklődő!

Köszönjük megtisztelő bizalmát, hogy az ALTAweb szolgáltatása iránt érdeklődik!
Kérjük adja meg alábbi adatait: